Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Hesap Silme

Facebook hesap silme işlemi geri dönüşü olmayan bir işlemdir. Güncellemelerin, mesajların, beğenilerin ve reklamların sürekli sizi sıkması biraz bunaltıcı olabilir.  Ancak hesap silme çok daha ciddi bir konudur. Bunun yerine hesabınızı dondurarak kendinize biraz süre verebilirsiniz.

Her yaştan, her kesimden insanlara hitap eden bu sosyal ağ platformunda herkes için bir şey bulunmaktadır. Basit kullanımı ve güncelleştirmeleriyle günden güne kullanıcı sayısı artmaktadır. Mobil cihazlar ve tabletlerden kolay ulaşır olması da avantajlarından bir tanesidir. Facebook, arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişimde kalmak için harika bir araç olabilir. Eski okul arkadaşlarınızı buradan bulup onlarla iletişime geçebilirsiniz. Yakın arkadaşlarınızla keyifli paylaşımlar yapabilirsiniz. Eğlenceli videolar seyredip, oyunlar oynayabilirsiniz. Hatta yapacağınız etkinlikleri burada planlayarak insanları tek tek aramak yerine arkadaş listenizdeki kişilere etkinliği bu şekilde duyurabilirsiniz. Bazı zamanlar Facebook’a çok vakit ayırıp zamanınızı kaybettiğinizi düşünüp hesabınızı silmek isterseniz, silindikten sonra hesabınıza tekrar erişemezsiniz. Hesabınızı silmek istediğinizden çok emin değilseniz hesabınızı dondurma işlemi yapabilirsiniz.

Facebook Hesap Silme

Eğer Facebook hesabınızı tamamen silmek istemiyor ve bir süreliğine dondurmak istiyorsanız buraya tıklayınız. Link açıldıktan sonra sayfanın alt kısmındaki hesabı dondur seçeneğine tıklayarak hesabınızı dondurabilirsiniz. Dondurma işleminin bir süresi yoktur. Siz Facebook hesabınıza ne zaman girerseniz hesabınız tekrardan aktif olur.

 

Facebook Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Facebook hesabınızı silmek ciddi bir karardır. Bu yüzden gerçekten yapmak istediğiniz bir şey olduğundan emin olduktan sonra bu işlemleri yapın. İster beğenilsin, ister beğenilmesin sosyal medya toplum içine yerleşmiş bir platformdur. Sosyal medya hesabınızı kapatmanız arkadaşlık, iş beklentisi ve sosyal fırsatlarınızı etkileyebilir.

Hesabınızı silmeden önce Facebook verilerinizin bir kopyasını alabilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

1. Web tarayıcınızdaki herhangi bir Facebook sayfasının sağ üst köşesindeki hesap menüsü aşağı yönlü ok’a tıklayın
2. Genel hesap ayarlarınızın altındaki ‘Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin’ seçeneğini tıklayın.
3. ‘Arşivimi Başlat’ı seçin.

İndirmeye başlayan dosya Facebook profil bilgilerinizi içerecektir, bu yüzden nerede tuttuğunuz konusunda çok dikkatli olun. Yedeklerinizi aldıktan sonra hesabını silmek için eminseniz aşağıdaki Facebook Hesabımı Sil butonuna tıklayarak açılan Facebook sayfasında yine hesabımı sil diyerek hesabınızı silebilirsiniz.

Facebook Hesap Silme

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir